Karpot saivat nimettömän vihjeen tammikuussa suomalaisinvaasion loppuosan saavuttua Albaraccinin kevääseen. Vihje kertoi Ketolan Roopen lähetystyöjunasta, jossa herra lähetti käytännössä kaiken mihin sormensa koski. Vihjeen antaja dokumentoi Roopen tikanneen muun muassa ensimmäisen ulkomaisen 8A:nsa (jonka myös Mikael Uponen tikkasi). Kondiksen taustaksi tiedonantaja pohti 100 Kilterboard-sessiota?! Nopea taustatyö pontevaranteisen nuorukaisen 27:n tikkilistaan paljasti herran kiivenneen kauden 2021 aikana aivan järjettömän määrän reittejä myös kotimaassa, joten päätimme ottaa häneen yhteyttä ja valottaa oliko käryssä edes puolet totta.
Moro ja onnittelut ekasta kasista ”Zatoichi, 8A” ulkomailla, Albaraccinissa! Vaatiko kysseinen reitti paljon duunia ja miten sitä kuvailisit?
Moi ja kiitos!
Edellisellä Alban reissulla pari vuotta sitten ohi kävellessä kokeilin kyseistä reittiä eikä silloin ollut oikeastaan mitään annettavaa pariin napakampaan muuviin. Parin vuoden korona tauon jälkeen oli mukava palata kokeilemaan olisiko mikään muuttunut. Reissun ensimmäisenä päivänä lupaili jo hyvää, vaikka nousua ei vielä siinä hetkessä tullutkaan. Toisen päivän aamuna olin varma, että nyt menee helposti, mutta eipä mennyt kun huukki irtosi katon kahvalta liian aikaisin, joka kerta. Yrityksiä toisen päivän aamuun mahtui useampi kymmenen, kunnes reitti sai jäädä taas pariksi päiväksi hautumaan. Uusi vuosi alkoikin sitten mukavasti, kun alkupäivien yrityksistä oppineena korjasin huukkia parempaan kohtaan ja löytyi sopiva tahtotila napata loppuosan kahvoista kiinni.
Duunin puolesta olisihan tuon voinut huomattavasti vähemmillä yrityksilläkin kiivetä, pari muuvia vaati kuitenkin pientä hiomista, ennen kuin palaset loksahtivat oikeasti kohdilleen. Reitissä on oikeastaan kaksi tiukempaa muuvia…pidempi veto kanttiin ja nopeat käsivedot lopussa. Vaikka itselläkin sopivasti mittaa käpälissä niin en onnistunut kurottelemaan lopun kahvoille niin, että jalka olisi pysynyt katossa kiinni.
Kausi 2021 oli lällerökesästään huolimatta sulle ilmeisen hyvä. Tikkilistaa vakoillessani laskeskelin, että tikkasit kauden aikana ennen Alban reissua 76 uutta reittiä yli seiskaa, joista 9 7C+:saa. Kiipesitkö tarkoituksella määrää, vai kerkesitkö välissä vielä projektoimaankin jotain? Ja minkä verran auton mittariin tuli kilsoja tuollaisen reittimäärän metsästämisen lomassa 🙂 ?
Olihan tuo kieltämättä hyvä. Heti maaliskuussa etätyöjakso osui sopivasti ulkokelien kanssa, niin kausi lähti lennokkaasti käyntiin ja aika tasaisesti meno jatkuikin sitten ihan loppusyksyyn. Tietoisesti en määrää kiivennyt vaan kesälomalaisena oli helppo lähteä mielenkiintoisten reittien perässä kokeilemaan mihin riittää, sitten kun tiesi että taso on suunnilleen tuota yläseiskaa niin pystyi kiipeämään tiukempaa reittiä ilman, että tarvitsisi montaa kertaa ajella samoille kiville. Lämmin kesä saattoi rajata joitain reittejä vähän pois puutteellisen kitkan takia ja jäihän noita ”projektejakin” eli jokunen reitti kiipeämättä missä tuli käytyä kerran, ehkä kaksi. Osa jäi kuitenkin projektiksi siinä mielessä, että ei löytynyt sopivaa rakoa palata takaisin. Loppusyksystä tuli myös sahattua Myllikselllä ja ne keikat voi laskea kyllä suoraan projektoinneiksi.
Kilometrejä kertyi vajaa 40000… Eihän tuo kesä mikään ekoteko kilometrien puolesta ja autonkin sai ”vuosihuollossa” pariin otteesseen käyttää. Tosin harvalle reitille meni vain reitin perässä vaan usein siihen yhdistyi muutakin lomasuunnitelmaa.
Salainen tietolähde arveli, että kondiksen takaa löytyy 100 sessiota Kilterboardilla, pitääkö huhu mahdollisesti paikkansa? Löytyykö volyymikondis juurikin tuolta treenivälineeltä, vai ennätätkö treenailemaan muutenkin?
100 Sessiota kilterboardilla kuluneen vuoden aikana pitää paikkansa, tosin oman treenaamisen osalta se on vain jäävuoren huippu. Ulkokiipeilyjen ja Kilterin lisäksi on tullut ja tulee monta semmoista sisätreeniä tai kiipeilykertaa mitä ei ole kirjannut mihinkään tai otelautailuja kotosalla. Lisäksi tulee maila- ja pallopelejä hakattua kiipeilyn ohella aika paljon, mutta niistäpä ei sen enempää: D Treenitunteja liikkuen tulee siis aika reippaasti niin ei liikaa parane laskea, kunhan muistaa syödä ja levätä väliin.
Volyymikondis kiipeilyyn on hiljalleen rakentunut tässä useamman vuoden aikana kun treenimäärät huitelee aika korkealla, mutta viimeisimpänä kunnon nostattajana Kilterboard on ollut kyllä hyvä lisä.
Millaiselta sun normi treenisetti kyseisellä boardilla näyttää?
Oma treenaaminen perustuu siihen, että kiipeily on mukavaa ja treenaaminen hauskaa. Näiden lisäksi tärkeää, että pääsee haastamaan itseään ja edes välillä tekemään hienoja muuveja ja ehkä kiipeämään reitin ylös asti. Eli omat treenisetit boardilla ei ole systemaattisia tai mitenkään ennalta määritettyjä tai suunniteltuja, usein hyvin fiilispohjalta. Sovelluksesta on aika helppo selata sellaisia reittejä mistä löytyy sopivasti haastetta ja vaikeutta tai sitten tarvittaessa näpytellä oma reitti mitä sitten lähteä työstämään. Treenissä tulee varmaan +-10 tiukahkoa reittiä kiivettyä lämmittelyjen oheen.
Jäikö viime kaudesta joitain reittejä hampaankoloon ja onko toive siirtää pyramidi samassa suhteessa tälle kaudelle kasikerrokseen?
Jäihän noita useampi odottamaan vielä nousua, toivottavasti niistä jatkossa lisää ; )
Tavoitteena tietysti tuon suuntaista että kevään treeneistä sopiva noste ja pyramidi kasikerrokselle.
Hyvää kevään jatkoa ja tsemiä treeneihin!
Kiitos!
Roope