Helena Siipi ja Antti Pensola: Ei niin hätäilemällä kasin kuntoon

Joskus tuntuu, että meillä kiipeilijöillä on kiire tason nostossa ja jos kolmen vuoden harrastamisen jälkeen ei vielä ole kasi paukkunut, niin kengät voi jo huoletta polttaa.

Noissa hetkissä voi kuitenkin pysähtyä ja ottaa mallia vaikkapa pariskunnasta Siipi & Pensola. Legendaarinen benchmark greidi nimittäin tuli tikattua syksyn Kalymnoksen reissulla toisen osalta 29 ja toisen 30 harrastusvuoden jälkeen. Turhaan ei moni sosiaalisen media ole lukenut Helenan IG-nimimerkkiä muodossa se_vahva-nainen…

Tämä ehkä Suomen vahvin jo aikuiseen ikään ennättänyt pariskunta analysoi yhteistä suoritusta seuraavasti:

”30 harrastusvuoden kokemuksella kiivettiin Kalymnoksen Je t’Aime -kalliolla reitti ”Animal Farm, 8a”. Kyseinen karpogreidin 37 metrinen reitti on krimppikestävyyden ja jalkatekniikan malliesimerkki ja sopiikin mainiosti 53-vuotiaille ei niin kovin dynaamisille kiipeilijöille. Reitissä on kolme kruksia, joista viimeinen sijoittuu veikeästi jännitystä luomaan viimeisen jatkon ja topin väliin. Löydettiin reitti viime keväänä, jolloin oma kestävyys ei riittänyt sen suorittamiseen. Yhteisellä päätöksellä uhrattiin kesän Suomi-ulkokiipeilyt ja hikoiltiin kesä K2:lla ja ryhmäliikuntatunneilla. Onneksi rääkki tuotti tulosta. Oli mukavaa tässä vaiheessa kiipeilyuraa tehdä tämä suoritus. Se antaa lupauksia seuraavalle 30-vuotiskaudelle.”


Helenan edellisestä tasonnostosta voit lukea historiikkiuutisoinnin alta: