Alppi-Karpo!

Kukkuluuruu napapiiriltä! Koska AlkuKarpoilla tuntuu olevan hieman uiveloa kotomaamme alati aktivoituvan kiipeilyskenen uutisoinnin, sekä seurannan kanssa, päätettiin liittää iloisten keski-ikäisten karvalakkiukkojen rivistöön yksi prospektijäsen koodinimellä AlppiKarpo. Viimeisen Kiipeily-lehden tuhkien vielä lämmittäessä uurnaa onkin hyvä aika yrittää vastata tiedostusvajeeseen, jonka mm. alppisportterin sivut jälkeensä jättää jää ja mixed-kiipeilyn, teknoamisen sekä alppi ja vuorikiipeilyn osalta

Meikäläinen, elikäs AlppiKarpo Lauri Hilander, on erilaisten kiipeilyn ja vuorilajien keskinkertainen moniottelija. Viihdyn parhaiten splittilaudalla kurvaillen tai pidemmillä reiteillä hakkujen ja rautojen tai kiipeilytossujen kanssa. Viime vuosina olen alkanut nauttimaan myös sporttikiipeilystä ja eritoten single pitch trädistä. Boulderoinnista tulee edelleen ihottumaa, mutta kyllä sitä kai paremman puuttessa murikointikin menee. Kiipeilyn pariin olen ajautunut vuonna 2009 ja sittemmin olen löytänyt itseni kiipeämästä ympäri Eurooppaa, Tatsikistanista ja Nepalista. Kohokohtia omilta reissuilta on mm. Pik Korsnevskoya 7105 m vuonna 2014, Grönlannin poikki hiihto 705 km vuonna 2015, Manaslu 8156 m ilman lisähappea 2019, soolojuoksu Haltille ja takaisin 100 km 2021 ja Grandes Jorassesin pohjoisseinä Walker Spuria pitkin 2023. Haaveissa siintää oppia teknoamaan oikein kunnolla, kiivetä Derby Korouomalla, dipata varpaita lisää Alppien pohjoisseinien syvyyksiin ja palata Himalajalle lumilaudan kanssa. Patagonia, Alaska, Tiibet, onhan niitä. 

Jotta AlppiKarpolla olisi kerrottavaa ja kuiskailtavaa niin vinkkejä otetaan vastaan mielellään. Slaidatkaapa siis DMiin @laurihilander niin tiedetään, mikä on skenen tila. Pyrkimys on tuottaa pari-kolme koontia vuodessa hieman kanssa kiipeilijöiden aikaansaannosten mukaan.
P.S. Ei istumalähtöjä, tuulettimia tai kneepädejä!