Anna Laitinen ja Project ”Escalatamasters”, Part I 

Anna Laitinen on yksi harvoja suomalaisia ammattikiipeilijöitä. Annan ticklististä löytyy bouldereita 8B tasolle saakka, onsigth-taso on parhaillaan 8b:tä ja lisäksi listalta löytyy useita 8c/+ vaikeustason reittejä (esimerkiksi Syncro 8c+, Nummesta). Kisarintamalta löytyy lukuisien Suomen mestaruuksien ohella myös muun muassa boulderoinnin PM-kulta vuodelta 2009. Kolikon kääntöpuolena ammattiurheilijan uraan on kuulunut myös melko merkittäviä vastoinkäymisiä ylirasitustilojen ja loukkaantumisten muodossa.  Parin viimeisen vuoden aikana Anna on pyrkinyt tietoisesti harjoittelemaan niin, että kroppa kestäisi ammatin melko rajuja vaatimuksia, kuitenkaan vetämättä kuminauhaa liian piukalle. Kunto onkin tällä hetkellä parempi kuin aikoihin (ehkä koskaan) ja kevään Espanjan retkellä Anna löysi Perlesin kalliolta itselleen positiivisen pakkomielteen reitistä nimeltä ”Escalatamasters, 9a”. 

Pääsimme haastattelemaan Annaa ja leppoisan turinatuokion aikana pyrimme löytämään vastauksia esimerkiksi siihen, miten ihmeessä hän on saanut pidettyä hengissä positiivisen elämänasenteensa vammojen ja ylirasitustilojen lyödessä kummallekin poskelle ja mitä ammatti kiipeilijänä hänen kohdallaan tarkoittaa. Pääsemme myös kurkistamaan Escalatamasters-projektin alkupisteeseen ja suunnitelmaan siitä, miten se etenee. Tavoitteena on seurata projektin etenemistä ja mahdollisesti päästä kurkkaamaan miten maailmanluokan kiipeilijä tällaista tavoitetta lähestyy treenirintamalla. 

Mikäli teille katsojille nousee esiin kysymyksiä tälle kiipeilyinspiraation ja positiivisen elämänasenteen lähteelle, olette tervetulleita laittamaan niitä meille Karpoille, josko niitä päästäisiin matkan varrella valottamaan.