Kuva: Joonas Sailaranta

Annan ”Project Escalatamasters” jatkuu Manialla, 8b+

Laitisen Annan ”Escalatamasters” -projekti jatkuu mukavassa myötätuulessa ja tänään etappina oli ensimmäinen ensinousu köysireitille. Kyseinen ensinousu on toki hiukan napakampi, kuin monen meistä elämän tavoite… Annan instasta tätä ensinousuprojektia on voinut seurata uutisfeedissä muun muassa tämän viikon alussa, kun hän sai raahattua elämänsä valon (selkävaivaisen sellaisen) varmistamaan itseään äitiysvaljaissa reitin putsausta ja sekvenssien hakua varten pikku tihkusateessa. Onneksi mukana oli sentään puhelin ja zombiepeli. Mahtaako reitin nimi ”Mania” juontaa tähän? Asia oli selvitettävä matkalla takaisin kalliolta.

Onnittelut, eka ensinousu! Tärkeimmät ensin, eli nimi ja vaikeusaste 😀?

Kiitos 😍! Vaikeutta vaikea arvioida sillä vaikea verrata jo olemassa oleviin vaikeisiin reitteihin Suomessa. Tää pätkä oli todella jatkuva ja ensimmäinen lepo oli juuri ennen loppukruksia. Suuri osa otteista 6-8-10mm listoja ja muuveja tuli itsellä noin 37. Rami Haakana oli aikoinaan arvioinut vaikeudeksi vaikeamman kuin ”Jaakobin Paini”, Nummessa on. Toivoisin arvioita myös muilta reittiä kokeilevilta, mutta näin lonkilta kun heittää niin 8b/8b+? Krimppiliskoilu on oma vahvuus, joten haastava antaa tarkkaa greidiä ja ajan saatossa löytyy kuitenkin parempaa betaa.

Oisko se nyt sitten ”Mania, 8b+

Kuva: Joonas Sailaranta

Mistäs projektin bongasit ja minkä verran sitä piti työstää? Minkälaisesta reitistä on kyse (pituus, miten jyrkkä, tasainen/ bouderikas…)?

Rami Haakana kertoi viime vuonna avoimesta projektista, jonka Johannes Puranen oli aikoinaan pultannut Tikankalliolle Askolaan, mutta oli ensinousua vailla. Pääsin kuitenkin katsastamaan kallion vasta tänä kautena. Mentiin Pukaron Paronin reissun jälkeen nopeasti kattomaan ja inspiroiduin heti reitin nähtyäni! Viikko sitten laskeuduin, putsasin reitin ja pistin mankat otteisiin, sekä samalla vähän loin betoja.

Nyt viikon alussa kävin linkkailemassa yläköydellä ja tänään vasta pääsin antaa liidi yrkän, kun oli selkä-terve varmistaja mukana 😄 (kiitos Joonas!!! 🙏)

Oliko prosessi niin mukava, että K-Rauta vois sponssata sulle oman poran? Eli kiinnostelisiko ensinousujen teko tulevaisuudessa enemmänkin?

Seuraava reissu on ehdottomasti pulttausreissu! Olen aina haaveillut pulttaamisesta, uuden löytämisestä ja mahdollisen hienon linjan luomisesta muille ❤️

Tuliko nimi Mania siitä, että raahasit elämäsi valon varmistamaan sinua äitiysvaljaissa sinne alkuviikosta 😅

Mania liitty aika hyvin myös tohon 😂  Ja olin niin liekeissä tosta reitistä, et tuli kyllä taas sellanen kiipeilymaaninen kohtaus, mikä plörtsähti manian jälkeiseen mälsä fiilikseen, kun en saanu ketään kiipeemään tonne oikeen ikinä, paitsi elämäni valon raskausvaljaissa 😂. 

Ja Joonas kutsuu aina kiipeilyhulluks ni mania sopi aika hyvin + tosi jatkuva reitti et on etu mennä aika vintti pimeenä.

Onnittelut vielä Annalla ensinoususta ja tsemiä Koposen Samille,  ja Lehtosen Markukselle toistonousun tekemiseen!