Erikoisboulderit, osa II – Hirviö 7C

Reitti: Hirviö

Vaikeus: Fb 7C

Sijainti: Karjurocks, Uusikaupunki

Ensinousija: Juha Suikkala, 2017

Erikoisbouldereiden juttusarjan toisessa osassa pysymme Uudenkaupungin Karjurockseilla ja samaisen ensinousijan, Juha Suikkala mestariteoksissa. Juha päätyi vuonna 2017 piipahtamaan Karjurockseilla, jonne oli jo bouldereita avattu ja välittömästi rinnettä kolutessa silmään pisti pitkä uljaan näköinen kattohalkeama. Odotusarvo oli, että kattohalkeaman viereisestä seinämästä luultavasti löytyy sammalen alta listoja tai jopa hyllyjä, mutta mitä pidemmälle harja suti, sitä leveämmäksi harjaajan hymy leveni. Seinämä oli melko sileä lukuunottamatta pieniä painaumia, joita voisi mahdollisesti käyttää smeareina jaloille. Myöskään halkeaman sisältä tai reunoilta ei löytynyt kuin kaksi krimppiä, joita pystyi käyttämään käsiotteina. Lähes täydellinen projekti siis. 

Vakuuttavaan 60 vuoden ikään päätynyt Juha päätti, että tämän projektin hän kellistää maksaa mitä maksaa. Neljän kuukauden työstöprosessi piti sisällään projektointia ja mikrobetan hieromista reitillä, simulaattorin rakentamisen mökin pihalle lankuista, spesifiä voimatreeniä (maastaveto vastaotteelle), eri magnesiumlaatujen testaamisen ja olosuhteiden optimoinnin. Optimointi piti sisällään jopa käsien putsaamisen alkoholilla ennen yrkkiä, jotta viimeisetkin rasvan hituset saatiin sormenpäistä pois. Loppujen lopuksi herra olikin hiukan yllättynyt Hirviön kellistyttyä jo ensimmäisellä työstökaudella.

Karpojen testisession jälkeen allekirjoitamme reitin hienouden, erikoisuuden ja voimallisuuden. Ylimääräisestä krimppivoimasta ei tällä reitillä ole hirveästi hyötyä, mutta kokovartalon ylenmääräisestä voimasta (tai painitaustasta) ei liene haittaa. Neljään vuoteen reitti ei ole nähnyt ilmeisesti kuin kaksi nousua ensinousun jälkeen, vaikka vahvoja kandidaatteja onkin halkeaman alla nähty. Karpot antavat tälle mestariteokselle ehdottoman vahvan suosituksen ja odotusarvon siitä, että ainakin osalle nykyboulderoinnin harrastajista perus 8A saattaa aueta tätä rööriä helpommin 😉