Joonas ”Nakk1s” Salmi ja ”Circus Elephant Syndrome, 8B+”

Joonas ”Nakk1s” Salmi jatkaa vahvaa keväistä rampageaanennen vaatekerraston vaihtamista armeijan vihreisiin. Tällä viikolla tikkilista täyttyi Nalle Hukkataipaleen kryptisen huukkikruksin sisältävällä (ja keliherkällä) ”Circus Elephant Syndromella, 8B+”. Viimeisen kuukauden, puolentoista aikana listalle on päätynyt varsin suuri osa Etele-Suomen vaikeimmista bouldereista, joten päätimme lähteä tiedustelemaan, onko siihen joku selkeä syy vai onko kyse vain klassisesta Flowsta?

Onnittelut ”Circus Elephant Syndromen, 8B+” noususta! Kaikki taitaa mennä tällä hetkellä, missä syy? 

Kiitos! Joo en oikeen osaa ite sanoa, että mikä nyt oikeen on, että homma rullaa. Vähän ehkä se, että nyt heinäkuussa meen inttiin ja haluun mahollisimman paljon kiivetä ennen sitä, niin pieni semmonen paine tässä koko ajan, että saa mahollisimman paljon kiivettyä🙈 Muutenkin ollut vaan tosi hyvä fiilis kiipeilyn suhteen, ja se mielestäni vie jo pitkälle. 🙂

Ilmeisimminkin kolmannen nousun tehnyt Axel sekä nimimerkki ”Jari” ovat sitä mieltä, että kyseinen reitti on selkeästi 8C. Löytyykö sinulta siihen kantaa, vai pitääkö ensin saada kasvatettua pyramidia, jotta pystyy arvioimaan?

En vielä kyllä osaa sanoa. Mutta jos pitäisi nyt jotain arviota antaa, niin kyllä mielestäni 8B+ on, ainakin aikaisempiin 8B bouldereihin verrattuna. Tarkemmin en osaa sanoa, koska kyseisen greidin bouldereita ei ole tullut aiemmin kiivettyä. 

Oliko klassinen ”nihkeähkö huukki” sullekin kruksi, vai mistä löytyi reitissä vaikeus? 

Kruksi itselle boulderissa oli joo huukki. Tarkemmin sanoisin, että huukilta tehtävien muuvien linkkaus oli kaikista haastavinta.

Joko olet ennättänyt testaamaan ”Silver Liningia” 8C, vai meneekö testaus syksyyn? 

En oo vielä! Näyttää kyllä aivan sairaan mageelta, mutta itse haluaisin siihen runsaasti pädejä, mitä ei ole aina helppo saada… 🙈 Mutta ehdottomasti paikan tullen, pitää sitä käydä kokeilemassa!

Onnittelut vielä ja tsemiä köysiprojektien kanssa! ”Jaakobin paini” taitaa tuossa kunnossa olla liian helppo tavoite, joten Karpojen virallinen kanta on ottaa härkää sarvista ja loikata suoraan ”Syncron” kimppuun 💪🏽

Kiitos!! Joo saa nähdä nyt mitä köysi projekteja jaksaa alkaa työstämään. Kivaa kuitenkin myös vaan nauttia säästä ja kiivetä helpompia😊

Sponsorit

La Sportiva Finland