Kisakausi 2024 alkaa FinIce 2024 ja Ladeo-Open tapahtumilla

Kauden isompien kisojen lähtölaukaus kajautetaan vuonna 2024 Oulussa FinIce 2024 tapahtuman merkeissä 3.2.2024. Tapahtuma kuuluu UIAA:n Continental cupiin ja samassa tapahtumassa ratkotaan myös Suomen Mestaruudet. Tapahtuman lisäinfoa löydät osoitteesta: https://iceclimbing.sport/events/?id=82

Sisäkausi 2024 alkaa kisakiipeilyn osalta pirteissä merkeissä ja varsinaisen kisarupeaman (hallien Cuppeja lukuunottamatta) aloittaa Lahdessa Ladeo Open #space tapahtuma helmikuun 17. päivä. Ladeo Openit toimivatkin mainiona korkean paikan leirinä/ valmistautumisena Espoon Boulderkeskuksella 1.- 2.3.2024 kisattavia SM-bouldereita varten ja vahvimmat posset voivat tästä jatkaa kuun puolivälissä 15.- 16.3.2024 Kiipeilyareena Tammistossa järjestettäviin PM-kisoihin. Näihin kisoihin (ja toivottavasti tulevaisuudessa kaikkiin muihinkin) löydät ilmoittautumisohjeet Karpojen sivuilta ”Suomikiipeilyn Tapahtumakalenteri” -osiosta.

Ladeo Open on Kuopion Kalakukkobouldereiden ohella yksi Kehä III:n ulkopuolella pisimpään järjestettyjä kisoja, joten päätimme kysäistä itseltään primus motor Visa Maliselta hiukan tarinaa kisan takana.

Voittajat 2020-luvulla:

2023
Hugo Talvisalmi
Vilma Kejonen

2022
Antti Virtavuo
Sanna Leppänen

2022
Mikael Suihkonen
Sayaka Suzuki

2021
Veikka Volotinen
Niini Vartia
(Näissä kisoissa oli 140 osallistujaa)

2024 Ladeo Open #SPACE

Formaatti:

Karsinnoissa Ladeolla käytetään heidän omaa Open flash formaattiaan:

– Reitit pisteytetty vaikeuden mukaan: 1/2/3/4/5

– 1 pisteen reitistä 1 piste, 2 pisteen reitistä 2 pistettä jne. Flash suorituksesta tuplapisteet.

– Tasatilanne pisteissä ratkaistaan seuraavalla tavalla: 1; kummalla on enemmän kiivettyjä reittejä, jos tasamäärä, sitten 2; kummalla enemmän flashejä. Jos tämäkin tasan, sitten 3; kummalla on enemmän vaikeita flashejä, esim molemmilla sama lukumäärä flashättyjä reittejä mutta toisella esim. 2x 5 pisteen ja toisella vain 1x 5 pisteen.

– Mikäli nämäkin kaikki on tasoissa niin viimeisenä ratkaisevana sääntönä, 4; kumpi on palauttanut lapun ensin.

– Mikäli finaaleissa tulee tasapisteet on karsinnoissa paremmin menestynyt voittaja.

Finaalien formaatti:

  • 4 reittiä, 4min/reitti 
  • Sarjat miehille ja naisille

– Top ja zone

– 4 raajan lähdöt

Mikä tekee järjestäjän mielestä Ladeo Openista speciaalin?

Ladeo Open kisoja on alusta asti tehty hyvällä ja osaavalla porukalla. Toki se alkuun oli mulle ja Heikille uuden opettelua ja hyökkäämistä ns. suoraan syvään päähän, mutta tajuttiin alusta asti pyytää ulkopuolisia reitintekijöitä, joilla oli kokemusta ja näkemystä (Anssi Venho, Anton Johansson, Tuukka Peteri, Marko Siivinen, Roosa Huhtikorpi, Sauli Kiema). Kisaformaatti oli hyvä idis alunperin, eikä sitä ole muutettu, koska jengi on sitä ensimmäisestä kisasta asti kehunu.

Fiilis on ollut rento, mutta jotenkin kaikki on aina repiny ittestää kaiken irti. Tosta fiiliksestä, ilmapiiristä ja muutenkin kokonaisuudesta pitää kiittää tietenkin ensisijassa niitä kaikkia kiipeilijöitä, jotka on näihin kisoihin osallistuneet. Vaikka täällä on vuosien varrella ollu melkee joka kisoissa ihan Suomen parhaita kiipeilijöitä niin kansan kisaks mä oon Ladeo Openeita monesti kutsunut ja sitä ne mun mielestä parhaimmillaan on.

Myös muutamina vuosina ollaa järjestetty Lahti Regional Championships -kisat samoilla säännöillä ja niissäkin jengi on sitten ”tunkeutunu” muilta paikkakunnilta kehiin. Kisahommien ja kisakulttuurin, niin junioreille kuin aikuisillekin, ylläpitämiseen ja kehittämiseen meillä on aina ollut selkeä focus.

Loppubileitten formaatti on joka kerta ollu hyvin lonkalta väsätty, ilman sen kummempaa ohjelmaa, mutta aina ollaa saunottu yöhön asti. Välillä on ollut palju pihassa ja monta kertaa livemusiikkia eri bändien toimesta. Muutamia (kaikki) mainitakseni: Kemiallinen Uni, Ne Munkit, Musta Visiiri, DJ Eazy Nic

Isot kiitokset jengille ketkä näis kisois käy!

Tervetuloa kisoihin!

-Visa-