Laura Loikas ja ”Unusual Suspect, 8A”

Olympialaisten vuoksi kauden kisakalenteri on ollut varsin haastava aikatauluiltaan ja sen vuoksi osa kisaajista onkin jopa hyvänä puolena ennättänyt ulkoiluttamaan padeja ja köysiä myös pihalle. Naiskisaryhmämme syömähammas Laura Loikas pääsikin pitkästä aikaa kasijunaan Mylliksellä ”Unusual Suspectin, 8A” kanssa ja päätimme lähestyä häntä muutamalla tarkentavalla kysymyksellä lähetykseen ja kisakauteen liittyen.

”Unusual Suspect, 8A”, Onnittelut! Tuntuiko sendi unusualilta, vai mentiinkö vielä mukavuusalueella?

Kiitos! Kahdella ekalla kerralla tänä keväänä terävät krimpit tuntui kyllä kovin unusualeilta verrattuna pyöreisiin sisäotteisiin, mutta sitten kun nahat ja sormet tottuivat, niin aika äkkiä muuvit muuttu mukaviks. Vaikeus ei reitillä oikeestaan tuu niinkään yksittäisistä muuveista, vaan siitä että jaksaa hankalien alun muuvien jälkeen vielä puristaa lopun krimpeistä.

Niille ketkä eivät kyseistä klassikkoa tunnista, niin millaisesta radasta on kyse?

Boulderi taitaa olla Mylliksellä Hottentotin lisäks kiivetyin kasi. Vaikka on samalla kalliolla niin reitit on keskenään tosi erilaisia. Unusual suspect 8A on aika pitkä boulderiks ja tuo pitemmille viitisen muuvia lisää Usual suspectin ständiin (7B). Mä en kuitenkaan yltäny tekemään reitin pitkää kruksimuuvia samanlailla kuin pitemmät,  joista moni muu tekee muuvin heeltoejammista, vaan joudun siirtelemään jalkoja jo etukäteen,  tekemään nihkeen deadpointin pienehköön koloon ja vielä muutaman bonus käsiensiirtelyn, jotta pääsen Usuali suspectin ständin lähtöasentoon pastedGraphic.png. Jos reittiä pitäis kuvata kahdella sanalla, niin ne olisi kidekrimpit ja heeltoejamit.

Kisakausi on Olympialaisten vuoksi tänä vuonna melko poikkeuksellinen aikataulujen puolesta ja se on mahdollistanut kisaajillekin ulkokiipeilyn keväällä. Oletko ennättänyt minkä verran patjoja tai jatkoja ulkoiluttaa?

Joo, Olympialaisten takia osa kisoista on siirtynyt syksylle eli tähän toukokuulle turhauttavasti menneen Eurooppa Cupin jälkeen ja kesäkuun alkuun ennen Innsbruckin Maailman cuppia on muodostunu kisoista tauko, jonka ajattelin viettää kallioilla. En ole nyt kuitenkaan ehtinyt vielä kuin muutaman kerran Unusualille, mutta tarkotus on kyllä jatkaa ulkoilua vielä ennen Innsbruckin kisaa.

Onko joitain ulkoreittejä vielä ”not even close, but cigar” -osastolla tälle keväälle?

On! Ainakin Murder of Teens ja Raadelma on sellaisia, joista oon saanu muuvit kasaan sillon muutama vuosi sitten, kun tuli kiivettyä ulkona enemmän. Aikaa ei kuitenkaan oo ihan loputtomasti ennen Innsbruckin kisaa, joten saa nähdä mihin päätän käyttää sen. Vähän houkuttaisi myös käydä testailemassa joitain vielä vaikeampia bouldereita, jos sattuisi löytymään joku mun vahvuuksiin sopiva.

Oletko jo päättänyt mitkä kisat ovat päätavoitteena tänä vuonna?

SM- ja PM-boulderit oli mulle tärkeet kisat tällä kaudella ja olikin ihanaa, että ne meni molemmat hyvin! Seuraavat päätavoitteet on syksymmällä EM-kisoissa, opiskelijoiden MM-kisoissa ja Prahan Maailman Cupissa. Noi kaikki kisat on aikalailla peräkkäin, niin sinne ois helpompi yrittää saada hyvä kunto kuin nyt kevään toisistaan irralla oleviin kisoihin. Noista kolmesta kisasta opiskelijoiden MM-kisat on varmaan mulle kiinnostavimmat kun en oo semmosissa ollut aikasemmin ja semifinaaliin pääseminen olis kyllä kiva.

Miten jatkovalmistautuminen tehdään, jotta niissä päästään parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen?

Jatkovalmistautuminen tapahtuu nyt loppukevään aikana ihan vaan tosi vaikeita reittejä kiipeämällä sekä ulkona että sisällä. Kesällä täytyy sitten miettiä miltä oma jaksaminen ja kunto tuntuu, josko tekisi muutaman keskitetyn voimatreenijakson vielä ennen syksyn kisoja.