Messevät dynot – Ipanapa 7B

Reitti: Ipanapa

Vaikeus/ korkeus: Fb 7B, 3m

Sijainti: Ukonsärkemänvuori, Mikkeli

Ensinousija: Sami Romppainen

Ajankohta: 2008

Varmistettavuus: Alppikauris

Karpojen uuden juttusarjan ”Messevät dynot” avausosassa esittelemme savolaisen comp style dynon nimeltään ”Ipanapa” Mikkelin Ukonsärkemänvuorella. Reitin esittelyä ja betavideota varten ajatimme Mikkeliin Boulderkeskuksen päävalmentaja Timo Peltolan, joka vannoutuneena dynaamisten muuvien ystävänä halusi tulla reittiin tutustumaan, jotta pääsee valmennettaviensa kanssa hiomaan talven kisatekniikoita minttiin.

Messevät dynot juttusarja mukailee yhtäläistä teemaa Oivien släbien kanssa, eli toivomme teiltä, rakkaat kanssamatkaajamme, vinkkejä mainioista dynaamisista liikesarjoista valtakuntamme rajojen sisällä. Kevään todo-listalle on jo itseoikeutetusti päätynyt lahtelainen ikoni ”Swing Meister” E75-sektorin kattokiveltä. Karkeasti rajattuina kriteereinä voitaneen pitää elimittinaattomuutta ja sitä, että ainakin suurimman osan pitää reitillä oikeasti dynota (poislukien Tuukka Simonen, joka näytti videolla muun muassa ”Kasparovin” Meilahdessa lukottelevan…). Kauneushan on katsojan silmässä ja paikalle toivottavasti saapuva Karpojen testiryhmä voi reitin mahdollisesti päästessään arvioida reitin tähtiskaalaa tarkemmalla analyysillä. Omia kandidaattejanne voitte ehdottaa instapostauksen vastauksiin, tahi privaattiviestinä instaan tai mailiin: karpollaon8a@gmail.com Mikäli reitin historiasta (avausvuosi/ ensinousija) sattuu löytymään tietoa, niin se olisi mainiota. Huhu kertoo, että ainakin Turun suunnalta löytyy myös mystisen vaikeita edelleen toistamattomia dynoklassikoita…

Ipanapasta erityisen tekee sen jo mainittu comp style -luonne. Reitin jyrkkyys ja otteiden sijoittelu on ainakin toistaiseksi pakottanut sen nousijat tekemään vilhakkaan tupladynoliikesarjan, joka on lienee vähintäänkin kahden tähden arvoinen. Testikiipeilijä Peltolan session lopputuloksen voit todistaa halutessasi oheiselta videotallenteelta. 

Hyvää ja lämmintä joulunodotusta!

Karpojen varmistettavuusarvioiden määritelmät:

Nallekarhu: ”Parempi yksin, kuin huonossa seurassa”. Pärjäät melko mukavasti parilla patjalla. Alastulo on melko flätti ja reitti ei kulje viistoon.

Alppikauris: Enemmän kuin pari pädiä tai vaihtoehtoisesti Jyrki Kauko spottaamaan. Reitin alastulossa on kiviä, se viettää tai reitti kulkee viistoon. 

Hämähäkki: Mielellään omat ja kaverin pädit, sekä vähintään yksi spottaaja. Vaihtoehtoisesti koripallon kokoiset cojonesit… Reitti on joko +5m korkea, alastulo on hazardi tai reitti kulkee merkittävästi viistoon lähtöpisteestä.

Koponen: Jätä reitti suosiolla joko Sami Koposelle, tai OP Mannille…