Kuva: Veikko Arveli

Peetu Rintamäki ja ” Le Lot De Boudins 7C

Suomen timanttinen junnujoukko tiukentaa otettaan hienojen kisasuoritusten ohella myös ulkorintamalla. Vaikka takatalvi potkii kotimaassa vauhdilla, on Tapanilan Erän Nuorten Urheilukiipeilykoulun (NUKK) joukkio Tähtiensä Aleksi Mikkolan ja Joonas Salmen vanavedessä päässyt tutustumaan Fontainebleaun metsiin ja kiviin. Joonaksen ja Aleksin ”Dannypäivät” kaseilla höystettynä saivat varteenotettavan vastustajan, kun nuori sankari Peetu Rintamäki tikkasi valloittavalla suorituksella ” Le Lot De Boudins, 7C” reitin parin päivän työstöllä! Päätimme lähestyä @dynomaster instanimeä käyttävää väkivahvaa kuudesluokkalaista muutaman tarkentavan kysymyksen turvin.

Moi ja onneksi olkoon ”Le Lot De Boudins 7C” reitin lähettämisestä fontsussa muutama päivä sitten. Oliko reitti vaikeuden ohella hieno/ millainen ja vaatiko miten paljon painiskelua?

Reitissä on alussa dyno, jonka jälkeen alkaa kruxi poikkarina pienillä krimpeillä ja hookeilla ja toehookeilla. Tipuin ekana päivänä kruxin vikassa moovissa. Onneksi pääsin vielä käymään reitillä uudestaan lähtöpäivänä. Oli vähän paineita, kun oli tiukka aikataulu ja vaan tunti aikaa kiivetä. Reitti oli hieno.

Kukas Peetu @dynomasteri Rintamäki itse asiassa on (ikä, käytkö koulua, miten pitkään kiivennyt…)?

Olen juuri täyttänyt 13 vuotta ja käyn 6. luokkaa. Olen aloittanut kiipeilyn 4-vuotiaana, mutta aktiivisemmin vasta 9-vuotiaana.

Kuva: Veikko Arveli

Olet myös muun muassa boulderoinnin Suomen mestari Youth C -sarjassa viime vuodelta. Kumpi kiinnostelee enemmän, kisaaminen vai ulkokiipeily? Ja kiinnostaako boulderointi köysittelyä enemmän?

Ulkokiipeily kiinnostaa enemmän kuin kisaaminen, vaikka kisatkin ovat kivoja. Köysikiipeily kiinnostaa enemmän kuin boulderointi.

Jatkokysymys edelliseen: Valitsitko tälle kaudelle 2022 mieluummin Boulder SM-voiton vai ekan 8A boulderin pihalla :-)?

Eka 8a tietysti. Köydessä varmaan lähempänä kuin boulderissa.

Onko sulla joitain suosikkikiipeilypaikkoja Suomessa ja ulkomailla ja jos on, niin miksi?

Suomessa Ahvenanmaa ja ulkomailla Kalymnos, Fontsu ja Albarracin. Kalymnos ykköspaikka koska siellä paljon monipuolista kiivettävää ja kiipeilyn jälkeenkin tekemistä.

Löytyykö bouldereista tai köysireiteistä joku haavereitti, jonka haluaisit ehdottomasti kiivetä ja miksi?

Lappnorin ”Stiff Upper Lip, 7C+”, koska isovelikin kiipesi sen. Tai mikä vaan Kalymnoksen softi 8a.

Onko tälle kaudelle tiukkoja tavoitteita kisa- tai ulkokiipeilyrintamalla?

SM-kulta kelpaisi ja ensi vuonna, kun pääsee PM-kisoihin olisi kiva pärjätä.

Kuva: Veikko Arveli

Missä ja kenen kanssa treenaat? Onko tiukasti suunniteltua treenia, vai enemmän fiilispohjalta?

Treenaan 2 kertaa viikossa Tapanilassa NUKin ryhmässä. Lisäksi käymme perheen kanssa paljon kiipeemässä eri kiipeilyhalleilla. Sen lisäksi teen kotona leukoja 50kpl päivässä ja vatsalihaksia myös.

Valtavat onnittelut vielä ja tsemiä kiipeilyihin. Malta pitää paikat kunnossa ;-). 

Propsit myös Tapanilan Erän vetäjille, jotka mahdollistavat junnujen reissut myös ulos, eikä pelkästään kisareissuille, Karvahatut nousevat jälleen päästä!!