Sanni Mäkinen ja ”Body Talk” 7C raskauden jälkeen

Shauna Coxey jakoi hiljattain instassa kuvan, jossa hän roikkuu Beastmakerin 20mm listassa yhdellä kädellä. Tämähän ei ole ollut hänelle tietenkään mikään juttu aiemmin, mutta raskauden loppumetreillä tuo suorite vaikuttaa äimistyttävältä. Samankaltainen fiilis on syntynyt hiljattain, kun loppusyksystä perheenlisäystä saanut Sanni Mäkinen on tykittänyt tiukkoja bouldereita tasaiseen tahtiin. Parin viikon sisällä tikkilistalle ovat tipahtaneet muun muassa ”Swearjar, 7B”, ”Asento-opas, 7B+” ja ”Body Talk, 7C”. Toki on selvää, että toisten osalta raskaus, sekä synnytys voi olla helpompi, mutta miten ihmeessä on mahdollista palata alle puolen vuoden jälkeen lähetystyössä samalle tasolle, tai jopa ottaa siihen pari naksua ylöspäin? Tätä Karpojen oli lähdettävä selvittämään…

Moi ja onnittelut lähiaikojen sendeistä, kuten ”Body Talk, 7C”!

Kiitos, hieno reittihän se on ländin louhoksesta huolimatta. Senkin testasin turvalliseksi, kun pannutin topista kerran suoraan sinne louhoksen syvyyksiin.

Asento-opas 7B+, Grevböle

Ymmärsimmekö oikein, että teille tuli perheenlisäystä syksyllä ja äippäloman jälkeen olet päässyt palaamaan samalle tasolle (tai korkeammalle) ulkokiipeilyssä, kuin mihin ennen raskautta päädyit?

Elena tosiaan on 5kk tässä tällä hetkellä, täyttää puoli vuotta ensi kuussa 😊 Kaksi päivää ennen synnytystä olin vielä Kilterillä niin se varmaan edesauttoi tätä palautumista omalta osalta 😀 Ja olihan mulla muutenkin helppo raskaus ja vielä helpompi synnytys, niin viikon päästä pääsikin jo sit takaisin Kilterille.

Pystyit ilmeisesti kiipeämään raskauden aikanakin melko hyvin, tuntuiko siltä, että pikkuihminen toimi jopa kehon omana luonnollisena painoliivinä 😅

Ainakin sormivoima tosiaan lisääntyi kun Elena oli hyvä ja tasaisesti kasvava lisäpaino sen 9kk! Ja sekin varmasti auttoi kun viime vuonna ulkokausi jäi käytännössä ihan täysin väliin niin on motivaatiota senkin edestä tällä kaudella.

Oletko muuten miten pitkään kapuilua harrastanut ja onko boulderointi se pääasiallinen juttu (varmaan ainakin nyt, kun on pikkunyytti mukana)?

Mä oon harrastanut boulderointia kohta viisi vuotta! Yksi niistä meni raskaana tosiaan 😀 Pelkäsin raskauden alusta et kamalaa pitää alkaa köysitellä mut onneksi ei tarvinnut. Tykkään hirveästi highball-reiteistä ja korkeista, mutta heti kun tulee köysi niin menee mulla pasmat sekaisin 😁.

Katso Sannin sendivideo alla olevan Instapostauksen toisesta slaidista ja ota Sanni muutenkin seurantaan!

Ilmeisen hyvin sulla kyllä kroppa palautui raskauden jälkeen, jos viikon päästä pääsit jo seinälle 😅. Ilmeisesti ei tarvinnut paljon tehdä mitään oheistreenejä pitääkseen sormivoimia kondiksessa, jos suoraan pääsit takaisin Kilterille?

Oon kyllä tosi huono otelautailija eli sitä en vaan saa aikaiseksi tehdä oikeen. Aina mietin et sen vois nyt kunnolla aloittaa, mut se vaan jää. Sitä kun ois vielä raskaana tehnyt, niin ois varmaan ollut vielä enemmän hyötyä! Ja mä tosiaan kuvailin kavereilleni synnytystä niin, että mulla on ihan todella ollut vaikeampia ummetuksia 😁 Myös vatsalihakset meni takas todella pian, kun mun vatsa ei ollut kovin suuri, niin sellainen 2kk synnytyksen jälkeen oli ihan normaali olo. Tuntu, että voimat vähän heikommat ja se tietty sekoitti vähän alkuun, mutta nekin on aika palautunut samaan mitä oli.

Onks sulla joku taustalaji historiasta, kun noin nopeasti olet kehittynyt noin huimasti ja erityisesti näin aikuisiällä?

Ei mulla oikein ole taustalla urheilulajeja, pelasin teininä salibandya. Oon sanonu, että aloin kiivetä kovaa, koska Kentsu on niin hyvä ja sanoi mulle alussa, että mä en tule kiipeämään 7Ata vuodessa kuten sanoin sille. Piti sitten kiivetä se puolessa vuodessa ja todistaa Kentsun olevan väärässä!

Se oikeasti varmasti auttoi ihan hirveesti, kun oon aina kiivennyt näiden pitkän linjan kiipeilijöiden kanssa ja Kentsu on älyttömän hyvä keksimään betaa ja antamaan neuvoja 😄 Muistan alussa kun Kentsun mokoma meni sanomaan ”Käyn kiipeemässä tossa ja tuun sun kanssa sit näille helpoille reiteille”.

Kiitos vielä ja tsemiä seuraaville projekteille!