Solaris M10

Tapio Alhonsuo @rollomixed teki jälleen eilen sitä, mihin urmakas nikkinimi hänet oikeuttaa ja vapautti Korouomasta erinomaisen näköisen kattopätkän, joka tulee kantamaan vähintään yhtä urmakasta nimeä ”Solaris”. Mahtavuutta on myös se, että herralla on jo työn alla myös suomimikstojen scifi-saagan kolmas osa ”Solariksen” ja ”Kyberpunkin” kylkeen. Sitä odotellessa!

P.S. Jossain välissä voimme selvittää kyseiseltä legendalta tarkemmin mikä ihme se ”korealainen hissimuuvi” oikein on 🙂

Moi ja onnittelut komean näköisen ”Solariksen” ensinoususta! Missäs kyseinen katto sijaitsee?

Kiitos! Se on Rosvosektorilla Korouomassa.

Mira Alhonsuo työstelee Solarista (Kuva: Tapio Alhonsuo)

Arvoit reitille vaikeutta M10:n verran. Vaikka reitit eivät olekaan veljiä keskenään, niin vaikeutta on ilmeisesti suunnilleen saman verran, kuin Suomen tähän asti mahdollisesti vaikeimmalla mikstalla ”Kyperpunk”. Onko kiipeilykin samantyylistä kattoherkistelyä, vai tuleeko Solariksen vaikeus jostain muusta?

On niissä kieltämättä paljon samaa, mutta on paljon eroakin. Solaris on mun mielestä aidompi mikstalinja siinä mielessä että ilman jäätä se tuskin on kiivettävissä. Työstäessä kannattaa jopa olla jääruuvi mukana. Kokonaisuutena se on myös paljon pidempi linja, mutta Kyberin ja Solariksen katot ovat kyllä aika saman kokoisia. Mun on aika vaikea niiden muuveja vertailla keskenään, kun reittien välillä taitaa olla 13 vuotta. Se mikä silloin oli vaikeaa ei välttämättä ole enää, ja toisinpäin … =)

Kyperpunk on saanut lähivuosina läjän toistonousuja, mitä Solariksen toistonousijan hakkukaapista tulee löytyä?

Kyllä teräkontrollia tarvitaan, ja ns. korealainen hissimuuvi pitää olla hanskassa. Plus tietty normi mikstakiipeilyn taikatemput kuten yseillä ja nelosilla eteneminen. Jäätäkin pitäis osata auttavasti kiivetä!

Tapio Alhonsuo työstelee Solarista (Kuva: Mira Alhonsuo)

Olette tahkonneet Korouoman ja Rovaniemen suuntaan viimeisten vuosien aikana aikamoisen läjän newschool-mikstareittejä. Avasiko sinun osalta useamman vuoden Maailmancupien kiertäminen silmiä uusille mahdollisuuksille myös kallioilla (ja jäillä).

Joo ilman muuta, kyllä se oli semmonen hakuilla kiipeämisen korkeakoulu. Aika paljon myös on vaikuttanut siinä ohessa ulkomailla mikstan kiipeäminen, ja ehkä oma mieli on myös vähän avautunut sen suhteen että niiden linjojen ei välttämättä ehkä tarvitse mennä suoraan alhaalta ylös vaan hyvän kiipeilyn perässä voi ehkä liikkua vähän poikittainkin. Solaris ei ole mikään maailman loogisin linja. Se on silti tosi makeeta kiipeilyä ja se riittää mulle perusteluksi sen olemassaololle. 

Onko Rollomixedin kisahakut piilotettu kaapin perälle, vai vieläkö sinua tullaan näkemään kisakarkeloissa?

Isot kisat oli ehkä mun tähänastisen elämäni hienoimpia kokemuksia ja kyllä sitä niihin valmistautumista ja kisaamisen fiilistä välillä kaipaa. Samaan aikaan se vei myös kauheasti resursseja kaikesta muusta, ja ainakin tällä hetkellä nautin todella paljon kun elämässä on muutakin kuin kiipeily.

Mira Alhonsuo työstelee Solarista (Kuva: Tapio Alhonsuo)

Löytyykö Pohjoisesta vielä tulevaisuuteen hienoja projekteja auottavaksi?

Kyberpunk ja Solaris on mun vaikeiden suomimikstojen scifi-saagan kaksi ensimmäistä osaa. Itse pääteos eli se triptyykin keskellä oleva iso maalaus on luonnosvaiheessa. Ensimmäiset pensselinvedot on jo sudittu.