Suomen juniorimaajoukkueen training camp 1/3 2022

Helmikuun toisena viikonloppuna Suomen juniorimaajoukkue kokoontui Kuopioon VOEMAlle viettämään vuoden ensimmäistä valmennusleiriään. Tarkoituksena oli valmistautua maaliskuussa Ruotsissa järjestettäviin boulderoinnin PM-kisoihin.

Ensimmäisen päivän ohjelmassa oli kisasimulaatio. Käytössä oli ns. ”Semifinaaliformaatti”, jossa kiipeilijät tulevat reitille viideksi minuutiksi kiipeämään, jonka jälkeen on vuorossa viiden minuutin lepo. Bouldereita on kiivettävänä jokaisella viisi. Osallistujia simulaatiossa oli kaikkiaan 26 ja sarjoja oli kuusi (B tytöt ja pojat, A tytöt ja pojat sekä Juniors tytöt ja pojat), joten luvassa oli reilun kolmen tunnin setti. VOEMAn reitintekijäparivaljakko (Sami ja Keipsi) oli säätänyt seinille haastavan kokonaisuuden, jossa kiipeilijää pyrittiin testaamaan mahdollisimman monipuolisesti. ”Tässä formaatissa reitinlukutaito nousee suureen rooliin ja viisi minuuttia on lyhyt aika. Oikea beta on löydettävä nopeasti, jos tässä formaatissa mielii menestyä. Erityisesti tämän teeman ympärillä reitintekoprosessi pyöri tällä kertaa” pohtii Keipsi.

Lauantain simulaatio meni mainiosti ja tunteiden kirjoa oli nähtävissä koko spektrillä. Jokaisessa sarjassa nähtiin loistavia suorituksia ja kuuleman mukaan haasteita löytyi bouldereilta sopivissa määrin. ”Energiaa jäi vielä huomiselle, mutta nahkoja ei kovinkaan paljoa” nuori turkulaislupaus Jessica Knifsund pohdiskeli päivän päätteeksi.

Sunnuntain ohjelmaan oltiin alunperin merkattu ”Yhteiset treenit”. Mitä tämä Savonmaalla sitten tarkoittaakaan… Tällä kertaa se tarkoitti Savon erikoista, eli Yönmustia Ninja-Pinja kisoja! ”Ideana Ninja-Pinjoissa on se, että halliin viritellään yleensä kymmenkunta suorituspaikkaa, joissa testataan erilaisia kiipeilyssä tarvittavia ominaisuuksia. Aikaa kaikkien rastien suorittamiseen oli yhteensä 2,5 tuntia. Tällä kertaa formaatiksi otettiin viiden yrkän open, eli ns. IFSC junioreiden karsintaformaatti” kertaa Keipsi. Mukaan lajipalettiin mahtuivat tällä kertaa ”Namaste”, ”Poiju”, ”Koordinaattori”, ”Monkey Buzinezz”, ”Toukkari-Poukkari”, ”Look mom no hands”, ”Speedo”, ”VOEMApyörä”, ”Lattiaboulderi” sekä ”Yläkerran ihme”. Tee lajikatsaus katsomalla alla oleva video (toim. huom.). Tunnelmaa näissä treeneissä oli hallin täydeltä ja ainakin palautteen perusteella haasteita löytyi kaikille ja treenikin tuntui menneen ns. perille 🙂

PM-kisoihin on lähdössä tänä vuonna Suomelta ennätyssuuri joukkue, kaikkiaan yli 60 urheilijaa. Osallistujia on kaikkiin sarjoihin (Youth B, Youth A, Juniors ja aikuiset) ja juniorimaajoukkueen johtaja Santeri Turkulaisen mukaan fiilis tulevasta reissusta on erittäin mainio! Santeri kertoo, että taso joukkueessa on kova, erityisesti tyttöjen osalta. Kilpailuja on tänä vuonna tarjolla hyvin ja mikäli korona ei enää sotke suunnitelmia Karpot uskovatkin, että suomalainen kisakiipeilykulttuuri puhkeaa aivan uuteen loistoonsa!

Juniorimaajoukkueen training camppejä on suunniteltu tällä vuodelle kolme. Keväällä porukka kokoontuu Turkuun ja kesällä suuntana on Tampere. Big up Team Finland!