Kuva: Antti Peltola

Suomikiipeilyn kisakalenteri!

Kiipeily pelasti pitkän uintivalmentajauran läpi käyneen Timo Peltolan parisen vuotta sitten kiipeilyvalmennuksen pariin. Boulderkeskuksen päävalmentajana toimiva Timo loikkasi kesällä mukaan myös Kiipeilyliiton kilpailuvaliokuntaan kehittämään kansallista kilpakiipeilyä kohti kansainvälistä tasoa. Yhtenä tavoitteellisen valmennuksen haasteena on viime vuosina ollut löytää tietoa järjestettävistä kisoista ja se, että kansalliset kisat eivät ole monasti toimineet synkassa kansainvälisten kisojen kanssa.  Myös kisojen päällekkäisyys on aiheuttanut haastetta varsinkin junioreille, jotka janoavat kisakokemusta mahdollisimman monenlaisista karkeloista. Muistaakseni keväällä 2023 järjestettiin huonoimmillaan 5 kisaa eri järjestäjien toimesta saman viikonlopun aikana.

Timo päättikin ottaa yhteyttä kaikkien Suomen kiipeilyhallien vastaaviin ja tiedusteli, olisiko yhtenäisen kisakalenterin organisoiminen järkevää ja toimijoiden mielestä mielekästä. Yhteydenotto sai positiivisen vastaanoton ja herra saikin kasattua suurimman osan ensi talven kisoista yksiin kansiin. Pähkimme asiaa yhdessä ja päädyimme siihen, että kisakalenteri yhdistetään Karpojen ”Suomikiipeilyn tapahtumakalenteriin”. Talvikausi 2023/24 näyttääkin kisaamisen osalta varsin virkeältä!

Tästedes Timo toimii kisojen koordinaattorina ja päivittää kalenteria hallien vastaavien ja kisavaliokunnan tuella. Seuraavana askeleena on saada varsinkin kansallisten arvokisojen dokumentointi yksiin kansiin, jotta tuloksia ei tarvitse etsiä kissojen ja koirien avulla erilaisista informaatiokanavista (face, insta, hallien sivut…). Karpot dokumentoivat kisat, jos vain järjestäjätahoilta löytyy esimerkiksi lehdistötiedotteen laatija. Näiden toimintojen jälkeen onkin aika siirtyä kollektiviisesti valmennuksen kehittämisen suuntaan…

Tulevat kisat ja tapahtumat voi lähetellä suoraan Timolle: timo(at)boulderkeskus.com tai karpollaon8a(at)gmail.com

Kalenterin löydät täältä!